Jun6

Excusez | Festival Vurige Tongen

Ruigoord, Ruigoord 76 , Amsterdam

Vurige Tongen is het oudste en meest gevarieerde Woordfestijn van Amsterdam. In gedichten, liedjes, cabaret, lezingen, Sonnetten, haiku’s, rap, verhalen bloeit de woordkunst. Vurige Tongen brengt verschillende culturen, stromingen, woordkunstcollectieven van alle generaties samen. Er loopt een continue lijn van Dada, Surrealisme, Beatcultuur, Keerkring, Insektensekte, Provo, Fluxus, naar de creatieve geesten van Ruigoord. Jongeren maken hier kennis met werk van oudere kunstenaars en vice versa. Er is bovendien een uitgebreid programma voor kinderen

Kortom: het hele dorp is een dichterlijk avontuur. Langs wegen en paden staan teksten van woordkunstenaars. Ruigoord is een lusthof voor de scharrelmens “met vrije uitloop”. Hier kan je naar hartelust experimenteren met vrijheid, vreugde en verwondering. Vurige Tongen is een feest waar het mooiste van onszelf en anderen tot bloei kan komen.

Vurige Tongen is gratis toegankelijk en wordt georganiseerd door de kunstenaars van Ruigoord. Hier kan de homo ludens naar hartelust experimenteren met vrijheid, vreugde en verwondering. Het is een gathering waar het mooiste van onszelf en anderen tot bloei kan komen.